انتخاب موضوع پایان نامه مدیریت کارآفرینی چگونه انجام می شود؟

Drag to rearrange sections
Rich Text Content

نخستین مرحله از انجام پایان نامه به انتخاب موضوع اختصاص پیدا می کند. انتخاب موضوع برای برخی از دانشجویان ممکن است امری ساده به شمار رود در حالی که برخی دیگر آن را به عنوان یک چالش اساسی بنگرند. در این مطلب قصد داریم به این سوال که انتخاب موضوع پایان نامه مدیریت کارآفرینی چگونه انجام می شود؟ پاسخ دهیم. در صورتی که انتخاب موضوع برای شما نیز دغدغه ی اساسی به شمار می رود و یا این که هیچ پیش زمینه ای راجع به آن ندارید،  پیشنهاد می شود به ادامه ی مطلب توجه فرمایید.

Young businessman working with computer remotely

اهمیت انتخاب موضوع

انتخاب موضوع پایان نامه مدیریت کارآفرینی، مانند دیگر پایان نامه ها اولین مرحله از انجام آن به شمار می رود.  در واقع انجام کل پایان نامه ی دکتری مدیریت کارآفرینی به نوع موضوع آن بستگی دارد. به همین جهت در صورت عدم انتخاب موضوع مناسب، اساس پایان نامه به مشکل برمی خورد و تمام زمان و انرژی دانشجو به هدر خواهد رفت.  در واقع اگر زیربنای چیزی نادرست باشد،  هر چقدر هم تلاش نمود نمی توان نتیجه ی مطلوب را کسب کرد و موضوع نیز زیربنای پایان نامه به شمار می رود.  با این وجود اهمیت انتخاب یک موضوع مناسب بدیهی می باشد. حال سوال اساسی این جا پیش می آید که انتخاب موضوع مناسب برای پایان نامه مدیریت کارآفرینی چگونه انجام می شود؟ در این رابطه می توان بیان نمود که ملاک های فراوانی وجود دارند که می توانند مناسب بودن موضوع انتخابی شما جهت پایان نامه دکتری را تایید کنند. در ادامه ی مطلب به بیان هر کدام از این ملاک ها به صورت مفصل پرداخته خواهد شد. 

 

انتخاب بهترین ایده

اولین کاری که لازم است در جهت انتخاب موضوع پایان نامه دکتری مدیریت کارآفرینی خود انجام دهید برداشتن یک کاغذ و یادداشت تمامی ایده های خود در مورد انتخاب موضوع می باشد. در واقع لازم است یک بارش مغزی بر روی کاغذ خود داشته باشید. این امر یادداشت تمامی ایده ها ممکن است چند روز به طول بینجامد که ایرادی هم ندارد.  در این مرحله لازم است شما هر موضوعی که برای پایان نامه ی خود به ذهنتان می رسد را یادداشت نمایید. در این مرحله لازم نیست زیاد به مناسب بودن یا عدم مناسب بودن موضوع فکر کنید و فقط هر چیزی که به ذهنتان می رسد را یادداشت کنید.  این روند قطعا باید در چند مرحله صورت گیرد،  چرا که دفعات بعدی که به خواندن بارش مغزی خود می پردازید ممکن است ایده های جدیدتری به ذهنتان برسد.  حتی می توانید از نظریات سایر افراد نیز استفاده کنید و موضوعات انتخابی آن ها را نیز یادداشت نمایید. بعد از اتمام بارش مغزی،  در صورتی که احساس می کنید به تعداد مکفی از موضوعات مختلف مرتبط با رشته ی تحصیلی خود دست پیدا کرده اید، می توانید به بررسی این موضوعات بپردازید.  در بررسی اولیه لازم است موضوعات را دوباره بخوانید و بهترین ها را انتخاب نمایید و به صورت یک لیست یادداشت کنید.  حال موضوعات این لیست مورد نظر را نیز باید با ملاک های مختلفی که در ادامه ی مطلب به بررسی آن ها خواهیم پرداخت،  حذف یا اصلاح کنید تا به یک موضوع نهایی دست یابید. 

 

جذاب بودن

یکی از مواردی که در انتخاب مناسب ترین موضوع لازم است به آن توجه داشته باشید، جذاب بودن موضوع است.  برخی از موضوعاتی که در لیست مورد نظر شما وجود دارند،  ممکن است از جذابیت لازم برخوردار نباشند که در این صورت باید نسبت به حذف آن ها اقدام کنید و یا موارد و آیتم هایی از آن ها را تغییر دهید تا جذاب تر باشند.  چرا که موضوعات روتین و بدون جذابیت تنها موجب خستگی خواننده شده و هر میزان که روی پایان نامه تلاش کنید نمی توانید مخاطب را نسبت به آن مشتاق کنید. 

 

توجه به حوزه ی علاقه

گاهی ممکن است موضوع  انتخابی از دیدگاه دیگران دارای جذابیت باشد، اما شما به آن بی میل و علاقه باشید. در این صورت لازم است قطعا نسبت به تعویض موضوع اقدام کنید.  چرا که شما نویسنده ی اصلی پایان نامه ی خود می باشید و در صورت عدم علاقه به موضوع،  پروسه ی انجام پایان نامه که سیری نسبتا طولانی نیز خواهد داشت برای شما خسته کننده و عذاب آور خواهد بود که به این ترتیب این مورد، کیفیت پایان نامه ی شما را نیز تغییر خواهد داد.  پس ضروری است تا موضوعاتی را برگزینید که در حوزه ی علاقه ی شما قرار گیرند. 

 

توجه به امکانات و شرایط

مورد بعدی که لازم است در انتخاب موضوع پایان نامه مدیریت کارآفرینی خود بررسی کنید، توجه به قابل انجام بودن آن است.  باید کامل شرایط را بررسی کنید که آیا شما توانایی انجام آن را دارید و یا این که اصلا شرایط مختلف زمانی،  مکانی،  مالی و...  برای شما مهیا می باشد یا خیر. گاهی اوقات دانشجو بدون هیچ گونه بررسی نسبت به شرایط دست به انتخاب موضوع خود می زند و در میانه ی مسیر متوجه اشتباه خود می شود. برای مثال در صورتی که جامعه ی آماری مورد نیاز جهت انجام تحقیق در دسترس دانشجو نباشد و دانشجو زمان و توانایی رفتن به محل مورد نظر را نداشته باشد این مورد یک مشکل اساسی، تلقی می شود. در این صورت علی رغم زمان و هزینه ی تلف شده تا این جای کار محقق باید دوباره به انتخاب یک موضوع دیگر بپردازد و زمان و انرژی مجددی را صرف نماید. به همین جهت بررسی کامل موضوع انتخابی شما از جهت قابل یا غیرقابل انجام بودن توسط شما الزامی می باشد و لازم است بر روی لیست انتخابی موضوعات خود تامل نموده و موارد غیرقابل انجام را خط بزنید.

 

بدیع و نوآورانه

بدیع بودن موضوع انتخابی شما برای پایان نامه دکتری نکته ی دیگری است که لازم است به آن توجه داشته باشید. استفاده از موضوعات تکراری و خسته کننده،  تنها تکرار مکررات بوده و نتیجه ی دلخواه برای انجام یک پایان نامه ی مناسب را در پی نخواهد داشت. البته لازم است توجه داشته باشید که در صورتی که علی رغم تکراری بودن موضوع،  نکته و یا مورد جدیدی وجود دارد که می توانید به موضوع اضافه کنید، می توانید از آن موضوع بهره بگیرید. 

 

وجود منابع کافی

نکته ی دیگری که لازم است در باب انتخاب موضوع پایان نامه ی مدیریت کارآفرینی به آن توجه کنید،  دارا بودن منابع کافی در پیرامون موضوع شما می باشند. علی رغم اهمیت بدیع بودن موضوع، ضروری است تا منابع کافی در راستای موضوع پایان نامه ی شما موجود باشند.  چرا که در صورت عدم موجود بودن منابع کافی،  کار تحقیق و بررسی توسط شما بسیار دشوار بوده و از اعتبار کافی برخودار نمی باشد. 

 

واضح و روشن بودن

 از دیگرمواردی که به جهت انتخاب موضوع پایان نامه مدیریت کارآفرینی باید به آن توجه نمود،  واضح و روشن بودن موضوع می باشد. ممکن است موضوع انتخابی شما، بسیار مناسب بوده و از هر جنبه قابل انجام باشد، اما بیان آن به صورت روشن و واضح نباشد.  در این صورت لازم است اصل موضوع را تغییر نداد و تنها به اصلاح نحوه ی بیان آن پرداخت.  گاهی اوقات نیز باید تغییراتی جزئی در موضوع پدید آورد تا به میزان کافی روشن و واضح گردد. 

 

کاربردی بودن

ممکن است موضوعی را برگزینید که تمام معیارات ذکر شده را دارا باشد اما کاربردی نداشته باشد.  در این صورت لازم است به این مورد توجه کنید که یکی از مواردی که ارزش و اعتبار پایان نامه ی دکتری شما را بالا می برد،  کاربردی بودن آن می باشد. در واقع لازم است توجه کنید که جامعه به چه مواردی در راستای رشته ی شما نیازمند است و به انتخاب موضوع خود در آن رابطه بپردازید. 

 

 کمک گرفتن از مشاوران و اساتید

همان طور که ذکر شد موارد بسیار زیادی وجود دارد که لازم است در انتخاب موضوع مناسب برای پایان نامه مدیریت کارآفرینی به آن توجه نمود. البته بررسی تمامی این موارد کاری ساده نیست و هم چنین نیاز به زمان دارد. در این صورت می توان از کمک مشاوران و اساتید برای سرعت دادن به کار استفاده نمود. هم چنین بهره گیری از نظر متخصصان در هر امری موجب ارتقا کیفیت در آن کار می شود که انجام پایان نامه و انتخاب موضوع نیز از آن مستثنی نیست.

 

تغییر موضوع

گاهی اوقات علی رغم بررسی همه جانبه ی موضوع،  ممکن است در حین انجام پایان نامه به مانع بربخورید که در این صورت باید کامل بررسی کنید و اگر تنها راهکار تغییر موضوع انتخابی شما باشد، بدون واهمه از انجام این کار و هر چه سریع تر به تغییر آن بپردازید. چرا که هر میزان این امر را به تعویق بیندازید، زمان بیش تری از شما تلف می گردد و نمی توانید به انجام یک پایان نامه با موضوع جدید بپردازید. ادامه دادن یک مسیر با وجود دانستن اشتباه بودن جهت،  مسلما شما را به مقصد نخواهد رساند و چه بسا هر چه جلوتر روید از مقصد اصلی دورتر خواهید شد. انجام پایان نامه مناسب برای دکتری مدیریت نیز مقصد نهایی شماست و در صورت ادامه ی مسیر با یک موضوع اشتباه با هر تلاش خود از این مسیر دورتر خواهید شد.

 

rich_text    
Drag to rearrange sections
Rich Text Content
rich_text    

Page Comments